Moninaisempi media – ratkaisuja vaikeisiin haasteisiin

Moninaisempi media – ratkaisuja vaikeisiin haasteisiin

Miten päästä yli muutosahdistuksesta toimituksissa? Kenen vastuulla on edistää moninaisuutta? Entä kuka aiheesta saa puhua? Muun muassa näihin kysymyksiin pohditaan ratkaisuja yhdessä moninaisuuden teemoihin perehtyneiden toimittajien kanssa torstaina 12.5. klo 18-20 Moninaisempi media -illassa Valtimonteatterilla. Tervetuloa rakentamaan moninaisempaa mediaa!

Median valta piilee valinnoissa. Mediat päättävät, keitä haastatellaan, mitä ilmiöitä nostetaan uutisointiin, ja mistä jätetään kertomatta. Vastuullinen ja laadukas journalismi on kiinni siinä yhteiskunnassa, josta se kertoo, ja heijastelee sen moninaisuutta. Moniäänisyyden ja moninaisuuden edistämisen tarve on media-alalla huomattu ja keskustelu sen edellyttämistä muutoksista alkanut myös alan sisällä, mutta miten muutoksesta saadaan kiinni käytännössä?

Moninaisempi media -illassa torstaina 12.5. keskitytään vaikeiden haasteiden ratkaisuihin: millaisia muutoksia toimituksiin, työprosesseihin ja tapoihin tarvitaan? Miksi tämä tuntuu niin vaikealta? Ilta koostuu viidestä eri keskustelusta, joita luotsaavat moninaisuuden kysymyksiin perehtyneet journalistit. Illan keskusteluista tuotetaan myös Moninaisempi media -podcast, joten illan keskustelut tullaan äänittämään paikan päällä. 

Tilaisuus järjestetään torstaina 12.5. klo 18.00–20.30 Helsingissä Valtimonteatterissa osoitteessa Aleksis Kiven katu 22. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se on suunnattu erityisesti toimittajille antamaan eväitä muutoksen tekoon. Valtimonteatterin kahvio on auki koko illan alkaen klo 17.30, joten kuivin suin ei tarvitse iltaa viettää. Varsinaisen ohjelma-ajan jälkeen on mahdollisuus myös jäädä viettämään heti iltaa, sillä ovet sulkeutuvat klo 22.00. 

Ohjelma

Miksi tämä on niin vaikeaa? Miten päästä yli muutosahdistuksesta toimituksissa?
Long Playn toimittaja Adile Sevimli keskustelee Kangasalan Sanomien päätoimittaja-toimitusjohtaja Heli Keskisen kanssa

Kenen vastuulla? Eettisten valintojen vaikeus ja mahdollisuudet
Keniasta Suomeen palannut freelance-toimittaja Liselott Lindström keskustelee freelance-toimittaja Ndéla Fayen kanssa.

Kenellä on oikeus puhua? Miten tarjota tilaa oppimiseen vastakkainasettelun sijaan?
Keskustelemassa moniäänisyys-tutkija ja toimittaja Matleena Ylikoski ja toimittaja, podcastaaja Nadja Mikkonen.

Kallis konfliktiMiten päästä irti itseään ruokkivasta negatiivisuuden loukusta?
Keskustelun vetää toimittaja ja viestijä Anna-Reetta Korhonen.

Pomot edelläMiten saadaan johto sitoutumaan moninaisuuteen?
Keskustelemassa toimittaja Wali Hashi ja YLEn uutis- ja ajankohtaistoiminnan journalistinen päällikkö Kati Puustinen.[nectar_btn size=”jumbo” open_new_tab=”true” button_style=”regular” button_color_2=”Accent-Color” icon_family=”none” text=”Ilmoittaudu” url=”https://forms.gle/DctKW7QSdfbw4Quz6″]

Aika:

  • 12.5. klo 18.00–20.30 (ovet aukeavat klo 17.30 ja tilaisuuteen voi jäädä viettämään iltaa, sillä ovet sulkeutuvat klo 22.00)

Paikka:

  • Valtimonteatteri Aleksis Kiven katu 22, sisäpiha, 00500 HELSINKI

Kohdeyleisö:

  • Nuoret toimittajat

Osallistujamäärä:

  • Max 50

Ilmoittautuminen:

  • Ilmoittautuminen päättyy 12.5.2021. Tilaisuus on maksuton osallistujille.

Lisätietoja

Illan keskusteluista tuotetaan  Moninaisempi media -podcast, joten illan keskustelut tullaan äänittämään paikan päällä. Podcast julkaistaan kesän aikana. Tilaisuus ja podcast ovat osa Viestintä ja kehitys -säätiön Olen eurooppalainen -hanketta, jota rahoittaa Euroopan komissio ja Alfred Kordelinin säätiö.

The contents of this publication are the sole responsibility of the Finnish Foundation for Media and Development and do not necessarily reflect the opinion of the European Union.