Tuemme Yangonin elokuvakoulua Myanmarissa

Yangon Film School kouluttaa uutta dokumentaristisukupolvea Myanmarissa sotilasvallankaappauksesta huolimatta.

Vikesin pitkäaikainen kumppani, elokuvakoulu Yangon Film School haluaa monipuolistaa maassa käytävää keskustelua. Se kouluttaa dokumentaristeja, jotka kertovat tarinoita ja jakavata ihmisten ajatuksia eri puolilta maata.

Yangon Film School kiinnittää erityistä huomiota tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen. Koulun opiskelijoista 50 prosenttia on aina naisia ja 40 prosenttia etnisiin vähemmistöihin kuuluvia ihmisiä.

Vikes tukee koulun opetustoimintaa ja sitä, että koulun toiminnot siirretään vähitellen paikallisiin käsiin. Koulun hallinto toimi pitään Saksasta käsin, ja sitä on siirretty Yangoniin vaiheittain. Sotilasvallankaappaus 2021 on hidastanut tätä prosessia.

Vuosien 2023–25 rahoitus on varsin pientä, ja Vikesin tuki keskitetään koulun normaalin opetustoiminnan tukemiseen.

Vikes tukee ja seuraa etenkin osaamista paikallisille opettajille siirtävän Train-to-Teach-koulutusohjelman tuloksia ja pyrkii  hallinnollisen kapasiteetin vahvistamisen avulla varmistamaan, että koululla olisi tulevaisuudessa yhä vahvempi paikallinen osaaminen ja omistajuus.

Vikesin tukea ohjataan myös Travelling Cinema -konseptille, jolla järjestetään paikallistoimintaa Myanmarin maaseudulla.