Päivä koulutusta naistoimittajalle

50,00 

Tässä oiva eettinen joululahja laatujournalismia arvostavalle, maailmaa terävästi tarkkailevalle läheiselle. Sopii myös kaikille meille, jotka haluamme edistää tasa-arvoa ja parantaa jouluna myös vähän maailmaa. Viidellä kympillä saat Long Playn Ilkka Kariston jutun Saloran Afrikan seikkailusta ja turvapaikanhakijoiden kohtalosta Bosniassa ja kustannat samalla yhdelle naistoimittajalle päivän koulutusta! Näin annat tansanialaiselle tai nepalilaiselle naistoimittajalle mahdollisuus kehittyä journalistina. Ilahduta siis läheistä ja anna samalla arvokas lahja tasa-arvolle siellä, missä se on koetuksella.

Tuotetunnus (SKU): 602 Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Tutkivaa journalismia sähköisesti, siinä hyvä eettinen joululahja. Ilkka Kariston pitkät artikkelit vievät lukijan herkulliselle seikkailulle Swazimaahan ja tunteita herättävälle matkalle Euroopan sydämeen.

Idean piti olla loistava: Salora päätti 1970-luvun puolivälissä valloittaa rotusortoa harjoittaneen Etelä-Afrikan markkinat ja myydä määrättömästi televisioita. Yhtiö rakensi televisiotehtaan rajan taakse Swazimaahan ja lähetti sinne suomalaiset työntekijät perheineen. Holtittomasti johdettu retki holtittomasti johdettuun valtioon epäonnistui täydellisesti. Long Play matkasi Saloran jäljille Swazimaahan ja tapasi siellä itsevaltaisen kuninkaan entisen neuvonantajan, timantteja myyvän suomalaisen kunniakonsulin sekä televisioasentaja Jorma Tulosen, joka jäi Afrikkaan, kun tehtaan muu väki palasi pohjoiseen.

 

Euroopan unionin ulkorajalla poliisi hakkaa, ryöstää ja solvaa pohjoiseen pyrkiviä siirtolaisia. Angela Merkelin mielestä Kroatian poliisi on hoitanut työnsä loistavasti. Neljännesvuosisata Bosnian sodan jälkeen vainotut vaeltavat jälleen Balkanin metsissä. Syyriasta, Irakista ja muista kriisimaista lähteneet ihmiset yöpyvät taivasalla bosnialaisessa pikkukaupungissa, koska sitä johtava entinen sotarikollinen ei suostu osoittamaan tulijoille suojaa. Talvi on tulossa. Paikalliset asukkaat auttavat minkä voivat. He muistavat, millaista on paeta sotaa.