Tutkivaa journalismia yhdelle

10,00 

Tässä mieluinen ja aineeton joulutervehdys maailmaa uteliaasti tutkivalle ystävälle, isovanhemmalle tai vaikka työkaverille! Kympillä saat Long Playn Ilkka Kariston jutun Saloran Afrikan seikkailusta ja tuet samalla tutkivaa journalismia Nepalissa tai Nicaraguassa. Vinkkinä myös kaikille vanhemmille, jotka pohtivat, miten muistaa sitä historianopettajaa! Ilahduta siis läheistä ja anna samalla merkittävä lahja sananvapaudelle siellä, missä se on koetuksella.

Tuotetunnus (SKU): 600 Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Tutkivaa journalismia sähköisesti, siinä hyvä eettinen joululahja. Long Playn Ilkka Kariston pitkä artikkeli vie lukijan herkulliselle matkalle, jossa käänteitä riittää.

Idean piti olla loistava: Salora päätti 1970-luvun puolivälissä valloittaa rotusortoa harjoittaneen Etelä-Afrikan markkinat ja myydä määrättömästi televisioita. Yhtiö rakensi televisiotehtaan rajan taakse Swazimaahan ja lähetti sinne suomalaiset työntekijät perheineen. Holtittomasti johdettu retki holtittomasti johdettuun valtioon epäonnistui täydellisesti. Long Play matkasi Saloran jäljille Swazimaahan ja tapasi siellä itsevaltaisen kuninkaan entisen neuvonantajan, timantteja myyvän suomalaisen kunniakonsulin sekä televisioasentaja Jorma Tulosen, joka jäi Afrikkaan, kun tehtaan muu väki palasi pohjoiseen.