Vapaaehtoiseksi Vikesille? – ”Yllättävän vastavuoroista hommaa”

2 touko, 2019

Haluatko osallistua Nepalin ja Tansanian naistoimittajien tukemiseen, auttaa keskiamerikkalaista sananvapautta tai ryhtyä mentoriksi Suomeen muuttaneelle journalistille? Vikesin ja yhteistyökumppaniemme hankkeissa kaivataan vapaaehtoisia.

Medianomi ja sisällöntuottaja Priska Autio lähti mukaan Vikesin vapaaehtoistyöhön uteliaisuuttaan ja toisaalta siksi, että hän on itse saanut urallaan paljon apua erilaisilta mentoreilta.

Käytännössä Suomeen muuttaneiden toimittajanalkujen tukeminen opetti myös häntä.

”Mentorointi on yllättävän vastavuoroista hommaa. Vaikka sinne lähtee mentorina, niin siinä taatusti oppii itsekin jotain ihan uutta”, Autio sanoo.

Tällä hetkellä Vikesin työssä etsitään vapaaehtoisia Nepalin ja Tansanian naistoimittajien kanssa tehtävään työhön, esimerkiksi hankkeen ohjausryhmään. Suunnitteilla on hanketapaaminen kesäkuun alussa. Myös Keski-Amerikan hankkeessa on tarvetta alueesta kiinnostuneiden taustatuelle.

Maahanmuuttajataustaisten toimittajien tai toimittajaopiskelijoiden mentoroinnista kiinnostuneille taas on tarvetta syksyllä, kun Vikes järjestää verkostoitumistilaisuuden Haaga-Helian maahanmuuttajataustaisten journalistien koulutusohjelman kanssa ja työpajoja Maailma.netin kanssa.

Suurin osa työstä perustuu vapaaehtoisuuteen, mutta kulut korvataan. Kiinnostuneet voivat olla suoraan yhteydessä toiminnanjohtajaan ([email protected]) tarkempien tietojen saamiseksi.

”Mä haastan sut Vikesin hankkeisiin vapaaehtoiseksi”, sanoo Priska Autio.

”Se voi olla sulle tosi pieni juttu – se vie sen verran aikaa kuin pystyt siihen antamaan – mutta se voi olla tosi iso juttu niille ihmisille, joita hankkeen aikana kohtaat ja joiden unelmissa autat heitä eteenpäin.”

Mitä mieltä olit tästä sisällöstä?

Lisää samasta aiheesta

Itä-AfrikkaJournalismi Keski-AmerikassaKestävä kehitys ja journalismiUutiset
Vikesin matka-avustuksen pilotointi onnistui tavoitteessaan, ja sen avulla tuotettiin neljä globaalia tietoisuutta edistävää juttua suomalaisiin merkkimedioihin

Vikesin matka-avustuksen pilotointi onnistui tavoitteessaan, ja sen avulla tuotettiin neljä globaalia tietoisuutta edistävää juttua suomalaisiin merkkimedioihin

Vikesin ensimmäinen toimittajille suunnattu matka-avustus jaettiin vuosi sitten, ja ensimmäiset avustuksen tuella tehdyt jutut on nyt julkaistu Maailman kuvalehdessä, Suomen Kuvalehdessä sekä Apu-lehdessä. Neljäs juttu ilmestyy vielä kevään kuluessa Demokraatti-lehdessä.
Matka-avustuksen saivat kuvajournalisti Anna Kuokkanen ja toimittaja-kirjailija Kristiina Markkanen sekä toimittaja-kirjailija Pasi Kivioja.