Pakopelejä, podcasteja ja somekampanjoita nuorille

17 helmi, 2021

Helinä Rautavaaran museo, Suomen Somalia-verkosto ja Rauhanliitto tarjoavat pohdiskeltavaa nuorille osana Vikesin EU-hanketta.

Olen eurooppalainen -hankkeen puitteissa Vikesillä on ollut mahdollisuus tukea muutamia muita suomalaistoimijoita, jotka toimivat nuorten parissa suvaitsevaisuuden ja empatian kasvattamiseksi.

Ensimmäisessä vaiheessa tukea saivat Helinä Rautavaaran museo, Suomen Somalia-verkosto ja Suomen Rauhanliitto, jotka toteuttavat erilaisia hankkeita nuorten kanssa.

Videoita, kouluvierailuja ja pakopelejä

Helinä Rautavaaran museo kerää hankkeessa videolle tarinoita nuorilta, joilla on monikulttuuriset juuret. Näiden pohjalta museolaiset luovat pakopelin, jonka kanssa he aikovat kiertää yläkouluja, etenkin suurten kaupunkien ulkopuolella.

Museo on ennenkin kokeillut pakopelejä, ja ne toimivat hyvin etenkin poikien tavoittamisessa.

Yläkouluihin jalkautuu myös Rauhanliitto, joka on tehnyt kouluissa Rauhankoulu-hanketta jo pari vuosikymmentä. Vikesin ja EU:n tuella tällä kertaa käsitellään pakolaisuutta. Kouluissa järjestettävien draamallisten työpajojen lisäksi Rauhanliitto kouluttaa myös opettajiksi opiskelevia.

Podcast-kurssi nuorille

Somalia-verkostokin tähtää nuorten tavoittamiseen työpajojen kautta. Niissä nuoret oppivat eri alojen somevaikuttajilta, miten ilmaista itseään ja miten nuori voi vaikuttaa itselle tärkeisiin asioihin. Työpajojen teemat vaihtelevat musiikista kirjallisuuteen, viihteeseen ja valokuvaukseen.

Tämän lisäksi Somalia-verkosto järjestää nuorille podcast-kurssin, jossa nuoret toteuttavat alusta asti oman podcastin.

Vikes aikoo avata haun huhtikuun puolivälin aikoihin myös muille järjestöille nuorten parissa toteutettaviin hankkeisiin. Haun alkamisesta tiedotetaan erikseen.

Olen eurooppalainen on Vikesin EU-hanke, jonka tavoitteena on, että maahanmuuttajiin ja pakolaisiin suhtaudutaan nykyistä avoimemmin ja suvaitsevammin. Lisätietoa hankesivulta ja erilliseltä kampanjasivulta.

Lisää samasta aiheesta