Naistoimittajien mentorointi alkoi Tansaniassa

1 syys, 2021

Kokeneet toimittajat auttavat puolen vuoden mentoroinnin aikana naistoimittajia uran eri vaiheissa.

Kuva: Media Council of TanzaniaTansaniassa käynnistettiin naistoimittajien mentorointiohjelma, jossa on määrä tarjota mentorointia 120 toimittajalle neljän vuoden aikana.

Vikesin Tasa-arvo toimituksiin -hankkeeseen kuuluvaa mentorointia tarjoaa Vikesin paikallinen kumppani Media Council of Tanzania yhteistyössä Tanzania Media Women’s Associationin kanssa. Ohjelma käynnistyi mentoreiden koulutuksella ja yhteisellä tapaamiselle tulevien aktoreiden kanssa. Nyt käynnistyvässä ohjelman pilotissa on mukana 15 aktoria ja 5–6 mentoria.

”Mentorointiohjelman kehittäminen aloitettiin jo vuoden 2019 syksyllä. On ollut todella hienoa kuulla mentoreiden ja aktoreiden positiivista palautetta koulutuksesta ja tapaamisesta, iloitsee hankkeen koordinaattori Kirsi Koivuporras-Masuka.

”Vaikuttaa siltä, että perusteellinen valmistelutyö, johon osallistui vapaaehtoisena myös toimittaja Hannamari Hoikkala, ja viime vuoden lopulla järjestetty konsultoiva mentoritapaaminen, muodostavat vankan pohjan laadukkaalle ohjelmalle.”

Puolen vuoden mentorointi

Ohjelma kestää kuusi kuukautta, ja siihen osallistuu naistoimittajia eri vaiheilta uraa: vastavalmistuneita, uran keskivaiheilla olevia ja jo johtotehtävissä olevia toimittajia. Ensimmäiset mentoroitavat tulevat kolmelta eri alueelta: Dar es Salaamista, Dodomasta ja Sansibarilta.

Mentoroinnin aikana vahvistetaan osallistujien osaamista niin journalismissa kuin johtajuustaidoissakin. Pilottikauden lopussa ohjelma arvioidaan, ja seuraavat mentoroitavat tulevat mukaan ensi vuonna.

”Koska mentorointiohjelma on uusi, olimme yhtä mieltä kumppaneiden kanssa siitä, että on hyödyllistä kerätä palautetta ja pysähtyä tarkastelemaan mahdollisia kehittämisen paikkoja heti pilottikauden jälkeen. Näin meillä on mahdollisuus muokata ja kehittää ohjelmaa ennen seuraavien aktoreiden valintaa”, toteaa Koivuporras-Masuka.

Mitä mieltä olit tästä sisällöstä?

Lisää samasta aiheesta

Itä-AfrikkaJournalismi Keski-AmerikassaKestävä kehitys ja journalismiUutiset
Vikesin matka-avustuksen pilotointi onnistui tavoitteessaan, ja sen avulla tuotettiin neljä globaalia tietoisuutta edistävää juttua suomalaisiin merkkimedioihin

Vikesin matka-avustuksen pilotointi onnistui tavoitteessaan, ja sen avulla tuotettiin neljä globaalia tietoisuutta edistävää juttua suomalaisiin merkkimedioihin

Vikesin ensimmäinen toimittajille suunnattu matka-avustus jaettiin vuosi sitten, ja ensimmäiset avustuksen tuella tehdyt jutut on nyt julkaistu Maailman kuvalehdessä, Suomen Kuvalehdessä sekä Apu-lehdessä. Neljäs juttu ilmestyy vielä kevään kuluessa Demokraatti-lehdessä.
Matka-avustuksen saivat kuvajournalisti Anna Kuokkanen ja toimittaja-kirjailija Kristiina Markkanen sekä toimittaja-kirjailija Pasi Kivioja.