Kuusi juttua finaaliin kehitysjournalismin palkinnon saajaksi

11 tammi, 2021

Kovatasoiseen kilpailuun ehdotettiin liki 60 juttua tai journalistista tuotetta. Voittaja julkistetaan 21. tammikuuta.

Kehitysjournalismin palkinnon saajaksi ehdotettiin yhteensä 58 juttua tai journalistista tuotetta. Palkinnosta päättävä raati on valinnut kuusi finalistia.

Voittaja julkistetaan 21. tammikuuta klo 17 alkavassa verkkotilaisuudessa.

Finalistit ovat:

Suomen Punainen Risti, Viestintä ja kehitys -säätiö Vikes, Helsingin Sanomain Säätiö ja Journalistiliitto perustivat kehitysjournalismin palkinnon, joka jaetaan nyt ensimmäistä kertaa. Kilpailun ensimmäisen vuoden teema on globaali muuttoliike ja siirtolaisuus.

Kehitysjournalismiksi raati katsoi sisällöt, jotka käsittelevät globaalin kestävän kehityksen teemoja, uudistavat yleisön mielipiteitä ja asenteita ja tarjoavat uudenlaisia näkökulmia kehittyvien maiden todellisuuteen.

Kriteereinä raadilla oli lisäksi, että palkittavat tuotteen tulee olla journalistin ohjeisiin sitoutuneessa mediassa vuosina 2019–2020 julkaistua journalistista sisältöä, jonka kohdeyleisö on Suomessa.

Vuonna 2020 palkinto on osa Olen eurooppalainen -hanketta, jota tukee Euroopan komissio.

Mitä mieltä olit tästä sisällöstä?

Lisää samasta aiheesta

Itä-AfrikkaJournalismi Keski-AmerikassaKestävä kehitys ja journalismiUutiset
Vikesin matka-avustuksen pilotointi onnistui tavoitteessaan, ja sen avulla tuotettiin neljä globaalia tietoisuutta edistävää juttua suomalaisiin merkkimedioihin

Vikesin matka-avustuksen pilotointi onnistui tavoitteessaan, ja sen avulla tuotettiin neljä globaalia tietoisuutta edistävää juttua suomalaisiin merkkimedioihin

Vikesin ensimmäinen toimittajille suunnattu matka-avustus jaettiin vuosi sitten, ja ensimmäiset avustuksen tuella tehdyt jutut on nyt julkaistu Maailman kuvalehdessä, Suomen Kuvalehdessä sekä Apu-lehdessä. Neljäs juttu ilmestyy vielä kevään kuluessa Demokraatti-lehdessä.
Matka-avustuksen saivat kuvajournalisti Anna Kuokkanen ja toimittaja-kirjailija Kristiina Markkanen sekä toimittaja-kirjailija Pasi Kivioja.