Mainos: Moninaisuus mediassa -työpaja Tampereella 30.9.

Työpaja nuorille toimittajille

Moninaisuus ja inklusiivisuus mediassa

Mietityttääkö moninaisuus, mutta kaipaisit keskustelun rinnalle myös konkreettisia ratkaisuita? Tervetuloa Moninaisuus ja inklusiivisuus mediassa -työpajaan Tampereelle 30.9.2021 klo 16–19! 

Työpajan tavoitteena on tarjota journalisteille mahdollisuus vertaiskeskusteluun: yhdessä kollegoiden ja asiantuntevien alustajien tuella tunnistat konkreettisia ratkaisuja, joista ainakin osa on mahdollista ottaa heti käyttöön.

Työpajaa alustavat Ruskeiden tyttöjen toiminnanjohtaja ja vastaava toimittaja Jasmina Amzil, Yhdevertaisuusvaltuutetun toimiston projektipäällikkö ja tutkija Anni Kyröläinen sekä RARE median päätoimittaja Orna Ben Lulu ja toimitusjohtaja Vilma Rimpelä. RARE Media julkaisi hiljattain moninaisuuteen keskittyvän oppaan Kenen tietoo?, jota hyödynnetään koulutuksessa materiaalina. Puhujat ovat myös mukana kommentoimassa ryhmätyöskentelyä.

Tilaisuus on maksuton ja se on suunnattu nuorille, alle 35-vuotiaille toimittajille. Tilaisuus järjestetään pääkirjasto Metson Lehmus-salissa. Koronarajoitusten vuoksi otamme mukaan 20 ensimmäisenä mukaan ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen päättyy 24.9.2021.

Ohjelma

Alustukset

Kenen todellisuudesta toimittajat kertovat – ja miten kuvaa voisi muuttaa?
Jasmina Amzil, Ruskeat tytöt, toiminnanjohtaja & vastaava toimittaja

Mitä yhdenvertaisuus tarkoittaa mediassa?
Anni Kyröläinen, Yhdenvertaisuusvaltuutettu, projektipäällikkö ja tutkija

Kenen tietoo? Opas moninaisempaan ja inklusiivisempaan journalismiin
Orna Ben Lulu, RARE, päätoimittaja & Vilma Rimpelä, RARE, toimitusjohtaja

Työpajaosuus 

Työpajassa käsitellään moninaisuutta ja yhdenvertaisuutta käyttäen materiaalina Kenen tietoo? -opasta. Työpajassa osallistujat pääsevät yhdessä reflektoimaan omaa työtä sekä yleisesti journalistisia sisältöjä ja työtapoja, joista siirrytään syvämmälle kohti käytännön ratkaisuja. Puhujat ovat mukana tukemassa ryhmätyöskentelyä. Tavoitteena on, että päivän lopuksi jokainen saa mukaansa jonkun ratkaisun, jota lähteä soveltamaan.

Aika:

  • 30.9.2021 klo 16–19

Paikka:

  • Pääkirjasto Metso, Lehmus-sali, Pirkankatu 2, Tampere

Kohdeyleisö

  • Nuoret alle 35-vuotiaat toimittajat

Osallistujamäärä

  • Max. 20 (koronarajoitukset on huomioitu tilassa)

Ilmoittautuminen:

  • Ilmoittautuminen on auki 1.–24.9.2021. Koronarajoitusten vuoksi otamme mukaan 20 ensimmäisenä mukaan ilmoittautunutta. Jos et pääse tulemaan paikalle, niin ilmotathan siitä meille sähköpostilla susanna.koivistoinen@vikes.fi, niin seuraava jonossa saa paikan. Tilaisuus on maksuton osallistujille.
Ilmoittaudu

Lisätietoja

Moninaisuus mediassa -työpaja järjestetään myös 28.10. klo 16–19 Helsingissä, tästä lisätietoja lähempänä. Kalenteriin kannattaa laittaa lisäksi Tampereella 26.11. järjestettävä moninaisuusklubi, josta lisätietoja luvassa syyskuun aikana!

Työpajat ja klubi ovat osa Viestintä ja kehitys -säätiön Olen eurooppalainen -hanketta, jota rahoittaa Euroopan komissio. 

EU-lippu
DEAR-logo

The contents of this publication are the sole responsibility of the Finnish Foundation for Media and Development and do not necessarily reflect the opinion of the European Union.