Vikes ja Journalistiliitto tarjoavat kevään aikana tietoiskuja lehdistönvapaudesta

3 maalis, 2023

Tietoiskujen sarja huipentuu lehdistönvapauden päivän seminaariin 3. toukokuuta.

Median ja journalistien toimintaympäristö ja sananvapaus kaventuvat maailmanlaajuisesti, myös meillä. Kevään aikana poimimme esimerkkejä median haasteista eri puolilta maailmaa, ja kutsumme mielenkiintoisia vieraita keskustelemaan niistä. Tilaisuuksia voi seurata paikan päällä tai livestriimin välityksellä.

Tässä kevään ohjelma:

  • 8.3. tietoiskujen sarja aloitetaan naistenpäivänä, ja keskustelussa on naistoimittajien asema konfliktien keskellä. Erityishuomio kohdistetaan Ukrainaan ja Afganistaniin. Puhumassa vapaata tiedonvälitystä edistävän AIRPU-järjestön toiminnanjohtaja Oksana Brovka Ukrainasta ja afganistanilaisia naistoimittajia kouluttanut toimittaja, dokumentaristi Kirsi Mattila.
  • Katso tapahtuma
  • 22.3. puhutaan informaatiosodankäynnistä: miten se näkyy Venäjällä, Ukrainassa – ja Suomessa, ja miten toimittaja tunnistaa informaatiovaikuttamisen? Puhumassa sotatieteilijä Ilmari Käihkö ja ulkomaantoimittaja Pekka Mykkänen.
  • Katso tapahtuma
    • 5.4. käsitellään Somalian median tilaa, ja sitä, miten media on mukana maan jälleenrakennuksessa. Puhumassa Vikesin asiantuntija, toimittaja Wali Hashi.
    • Katso tapahtuma
      • 19.4 teemana on Suomen ja Ruotsin Nato-uutisoinnin vertailu sananvapauden silmälasien läpi. Puhumassa mediatutkija Anu Koivunen ja toimittaja Lauri Nurmi.
      • Katso tapahtuma
        • 3.5. vietetään maailman lehdistönvapauden päivää, mukana seminaarissa myös Toimittajat ilman rajoja Suomi. Lehdistönvapauden ohella keskustellaan demokratian alamäestä: miksi autokratiat jyräävät demokratian?
        • Katso tapahtuma

          Mitä mieltä olit tästä sisällöstä?

          Lisää samasta aiheesta

          Itä-AfrikkaJournalismi Keski-AmerikassaKestävä kehitys ja journalismiUutiset
          Vikesin matka-avustuksen pilotointi onnistui tavoitteessaan, ja sen avulla tuotettiin neljä globaalia tietoisuutta edistävää juttua suomalaisiin merkkimedioihin

          Vikesin matka-avustuksen pilotointi onnistui tavoitteessaan, ja sen avulla tuotettiin neljä globaalia tietoisuutta edistävää juttua suomalaisiin merkkimedioihin

          Vikesin ensimmäinen toimittajille suunnattu matka-avustus jaettiin vuosi sitten, ja ensimmäiset avustuksen tuella tehdyt jutut on nyt julkaistu Maailman kuvalehdessä, Suomen Kuvalehdessä sekä Apu-lehdessä. Neljäs juttu ilmestyy vielä kevään kuluessa Demokraatti-lehdessä.
          Matka-avustuksen saivat kuvajournalisti Anna Kuokkanen ja toimittaja-kirjailija Kristiina Markkanen sekä toimittaja-kirjailija Pasi Kivioja.