Vikes etenee toiseen vaiheeseen ulkoministeriön ohjelmatuen hakuprosessissa

17 helmi, 2021

Ulkoministeriö tukee kansalaisyhteiskunnan kehitysyhteistyötä eri tavoin. Haku monivuotisille kehitysyhteistyöohjelmille on paraikaa käynnissä, ja Vikes etenee jatkoon.

Vikes tukee mm. yhteisömedioita Tansaniassa. Kuva: Jamii FMVikes pyrkii ulkoministeriön ohjelmatuen saajaksi vuosille 2022–2025. Helmikuun 16. päivä ulkoministeriö tiedotti, että Vikes etenee haun toiseen vaiheeseen.

”Tämä on hyvä uutinen ja osoittaa, että Vikes on 16 vuoden aikana kasvanut ammattimaiseksi kehitysyhteistyön kumppaniksi”, sanoo Vikesin toiminnanjohtaja Auli Starck. ”Ohjelmatuki mahdollistaisi kokonaisvaltaisemman ohjelman lehdistönvapauden ja sananvapauden tukemiseksi.”

Ulkoministeriö jakaa valtionavustuksia kansalaisyhteiskunnan kehitysyhteistyöhön. Suurimmat kanavat ovat hanketuki ja ohjelmatuki. Näistä hanketukea myönnetään keskimäärin pienemmille järjestöille yksittäisiin hankkeisiin, kun ohjelmatukea saavat suuremmat järjestöt monivuotiseen toimintaan eri maissa.

Vikes on ollut hanketuen suurimpien saajien joukossa. Ulkoministeriön lisäksi Vikesin hankkeita ovat tukeneet muun muassa Euroopan unioni, monet media-alan järjestöt, muut säätiöt ja yksityiset lahjoittajat.

Ohjelmatuen ensimmäisellä hakukierroksella ulkoministeriö arvioi muun muassa hakijoiden aiempaa kokemusta kehitysyhteistyöstä, hallinnollista kapasiteettia sekä viestintä- ja vaikuttamistoimintaa, ja Vikes täytti nämä kriteerit.

Haun toinen vaihe järjestetään 17.3.–7.5.

Lisää samasta aiheesta