Valokuvauksesta lisäarvoa työhön Nicaraguassa

21 maalis, 2014

VIKES Nicaragua koulutti parikymmentä partnerinsa Centro Humboldtin työntekijää valokuvauksen perusteisiin.

Kaksipäiväiseen koulutuksen osallistui Humboldtin tiedotusyksikön lisäksi kehityspoliittisen osaston työntekijöitä, jotka liikkuvat paljon kentällä Nicaraguassa tai osallistuvat erilaisiin keski-amerikkalaisiin tai kansainvälisiin foorumeihin. Heidän toimenkuvassaan tiedottaminen on tärkeä osa työtä.

– Tämä on tärkeä työkalu meille ja jokaisen tulee tietää, millaisia kuvia hän haluaa ottaa ja miten. Kuvien kautta voi välittää olennaista tietoa hankkeista, kiteytti kurssin jälkeen Humboldtin tiedotusyksikön vapaaehtoistyöntekijä, tiedotusta opiskeleva Angie Pérez.

Humboldtin vesivarojen ja kuivuuden problematiikkaan keskittyvän hankkeen asiantuntija Maura Paladinon mielestä tarvitaan aimo annos käytännön harjoitusta, jotta saisi otettua sellaisia otoksia joista voisi olla tyytyväinen.

– Antonion metodologia toimi joka tapauksessa hyvin ja hyödynsimme lyhyen ajan maksimaalisesti.

Opettajana toimi Nicaraguassa asuva espanjalainen palkittu valokuvaaja ja opettaja Antonio Aragón Renuncio, joka vei osallistujat tutustumaan valon, värien, rajauksen ja kameran tekniikan perustoimintojen saloihin. Hänen palkittuihin kuvasarjoihinsa Nicaraguasta, Afrikasta ja muualta voi tutustua osoitteessa www.antonioaragonrenuncio.com.

Teksti ja kuva: Vikeisin hankekoordinaattori Kimmo Lehtonen.

Lisää samasta aiheesta