Unesco ja afrikkalaiset artistit koronaa vastaan: #DontGoViral saavuttanut jo 37 miljoonaa ihmistä

16 huhti, 2020

Muusikot, innovaatiohubit ja YK-järjestö levittävät oikeaa tietoa pandemiasta paikallisilla kielillä, vakavasti ja kevyesti. Tarkoitus on vastustaa väärää tietoa 45 maassa.

Ghetoista tähdeksi noussut muusikko-poliitikko Bobi Wine haluaa kaataa koronan.Koronaviruksen kanssa maailmaa kiertää virheellisen tiedon infodemia. Sen vastaiseen taisteluun ovat ryhtyneet YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unesco ja afrikkalaisten innovaatiohubien verkosto i4Policy. Niiden yhdessä lanseeraama somekampanja #DontGoViral on tavoittanut jo yli 37 miljoonaa ihmistä 25 maassa.

Kampanjan keulakuva, ugandalainen muusikko ja kansanedustaja Bobi Wine antoi kappaleensa ”Corona Virus Alert” vapaaseen levitykseen ja toivoi siitä versioita ja remixejä muilta. Muusikot ympäri mantereen ovat tarttuneet haasteeseen ja tehneet myös omia biisejään.

Kampanjan tarkoitus on levittää avoimesti lisensoitua tietoa virukselta suojautumisesta ja sen leviämisen estämisestä paikallisilla kielillä. Kampanjan on tarkoitus levitä 45 Afrikan maahan, ja sen sisältöjä näytetään myös BBC World Services -kanavalla.

Osa viesteistä on vakavia infopaketteja, toisissa käytetään huumoria, jotta viestit jäisivät mieleen. Esimerkiksi alla olevassa gif-animaatiossa kerrotaan, että Black Panther -elokuvasta tuttu wakanda-tervehdys on nyt hyvä koronanpysäyttäjä.

Tällä hetkellä katsotuin kampanjan kappale Youtubessa on beniniläisten muusikoiden yhteiskappale ” Corona Blocus”.

Lisää samasta aiheesta