Somalian toimittajille koulutus rauhasta ja anteeksiannosta

4 kesä, 2021

Kaikki 23 osallistunutta nuorta toimittajaa lupasivat tehdä juttuja rauhasta ja sovinnosta ennen anteeksiannon päivää 28.7.

Wali Hashi ja toimittaja Hamda Baraale.Vikes koulutti Nenäpäivä-säätiön tuella 23 toimittajan joukon rauhan ja anteeksiannon teemoista toukokuussa.

Puolet osallistujista oli naisia, ja he tulivat sekä valtion omistamista että yksityisistä mediataloista. Mukana oli myös viisi vammaista toimittajaa, kertoo kouluttaja, journalisti Wali Hashi.

”He opettivat minullekin uusia asioita – esimerkiksi mitä pitää ottaa huomioon kun kouluttaa näkövammaisia ihmisiä.”

Koulutuksessa journalistit oppivat muun muassa rauhasta ja tasa-arvosta.

”Kävimme läpi esimerkiksi sitä, että naiset, tytöt, pojat ja vammaiset ovat kaikki ihmisiä ja meidän kaikkien tulisi kunnioittaa toisiamme”, Hashi sanoo.

Useita ennakkojuttuja tulossa rauhan teemoista

Anteeksiannon päivää vietetään 28. heinäkuuta. Jokainen koulutukseen osallistunut toimittaja lupasi tehdä rauhaan ja sovintoon liittyvää journalismia ennen tuota päivää.

”Tämä maa todella tarvitsee positiivisia tarinoita sopimisesta ja anteeksiannosta”, sanoo Wali Hashi, joka on Anteeksianto-kampanjan perustaja.

Iso osa kampanjaa on nostaa sovinnon teemoja esille mediassa. Hashin mukaan toimittajat antoivat positiivista palautetta siitä, että heidät oli kutsuttu mukaan ja he kokivat olevansa arvokkaita.

Hashi tapasi Somalian-matkallaan myös mediatalojen johtajia, jotta nämä myös antaisivat toimittajien tehdä juttuja koulutuksen teemoista.

”Melkein kaikki olivat valmiita lähtemään mukaan”, Hashi sanoo.

Anteeksiannon päivää vietetään 28.7. Somalian lisäksi Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Yhdysvalloissa, Britanniassa ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös Turkissa.

Mitä mieltä olit tästä sisällöstä?

Lisää samasta aiheesta

Itä-AfrikkaJournalismi Keski-AmerikassaKestävä kehitys ja journalismiUutiset
Vikesin matka-avustuksen pilotointi onnistui tavoitteessaan, ja sen avulla tuotettiin neljä globaalia tietoisuutta edistävää juttua suomalaisiin merkkimedioihin

Vikesin matka-avustuksen pilotointi onnistui tavoitteessaan, ja sen avulla tuotettiin neljä globaalia tietoisuutta edistävää juttua suomalaisiin merkkimedioihin

Naisten asema journalismissa Nicaraguassa ei ole kaksinen. Siksi kymmenen verkkomedian naisjohtajat ovat perustaneet verkoston, joka antaa vertaistukea ja jonka piirissä neuvotellaan parempia palkkioita.