Riskien hallinta aiheena toimittajien työpajassa Nicaraguassa

27 loka, 2017

Vikes järjesti yhteistyössä kumppaninsa, ympäristöjärjestö Centro Humboldtin kanssa työpajan radio- ja uutistoimittajille Karibian rannikon eteläisellä autonomisella alueella El Bluffin satamassa. Mukana oli myös viestinnän opiskelijoita Uraccan-yliopistosta.

Maura Madriz, riskienhallintatyön koordinaattori Centro Humboldtista.

Bluefieldsin edustalla sijaitsevassa satamasaari El Bluffissa paikalliset asukkaat kärsivät useista ympäristöongelmista, kuten eroosiosta ja heikosta juomaveden laadusta. Saarella jäteongelma ja heikentynyt turvallisuus ovat myös ratkaisuja vaativia ongelmia.

Työpajan vetäjä, Centro Humboldtin riskienhallintatyön koordinaattori Maura Madriz korostaakin, että paikallisille tiedotusvälineille työskentelevillä journalisteilla on tärkeä rooli riskien hallinnassa. Hän toivoo, että toimittajat ymmärtäisivät paremmin roolinsa ja työnsä tärkeyden.

”Toimittajat voisivat panostaa enemmän ennaltaehkäisevään työhön”, hän sanoo.

Madrizin mukaan tiedotusvälineet voisivat jakaa enemmän tietoa ihmisille, jotta he pystyisivät valmistautumaan esimerkiksi trooppisten myrskyjen varalle – sen sijaan että ne keskittyvät kertomaan aineellisista tuhoista ja uhreista jälkikäteen.

”Jos yhteisö on halukas toimimaan, tiedotusvälineillä on mahdollisuus nostaa ongelmat esiin ja herättää viranomaisten huomio”, huomioi puolestaan Wilder Wilson, Radio Stereo Bluefieldsin johtaja.

Teksti ja kuva: Esa Westman

Mitä mieltä olit tästä sisällöstä?

Lisää samasta aiheesta

Itä-AfrikkaJournalismi Keski-AmerikassaKestävä kehitys ja journalismiUutiset
Vikesin matka-avustuksen pilotointi onnistui tavoitteessaan, ja sen avulla tuotettiin neljä globaalia tietoisuutta edistävää juttua suomalaisiin merkkimedioihin

Vikesin matka-avustuksen pilotointi onnistui tavoitteessaan, ja sen avulla tuotettiin neljä globaalia tietoisuutta edistävää juttua suomalaisiin merkkimedioihin

Vikesin ensimmäinen toimittajille suunnattu matka-avustus jaettiin vuosi sitten, ja ensimmäiset avustuksen tuella tehdyt jutut on nyt julkaistu Maailman kuvalehdessä, Suomen Kuvalehdessä sekä Apu-lehdessä. Neljäs juttu ilmestyy vielä kevään kuluessa Demokraatti-lehdessä.
Matka-avustuksen saivat kuvajournalisti Anna Kuokkanen ja toimittaja-kirjailija Kristiina Markkanen sekä toimittaja-kirjailija Pasi Kivioja.