Näyttely: Mogadishu ennen ja nyt – Kuvia ja runoja kaupungista 14.3.–2.9.2018

19 helmi, 2018

Helinä Rautavaaran museossa avautuu 14. maaliskuuta näyttely, joka läpileikkaa Mogadishua. Mukana myös Vikesin Peik Johanssonin kuvia.

Kuva: Pirkko Tanttu

Somaliassa on yli neljätoista miljoonaa asukasta. Arviolta 1–3 miljoonaa heistä asuu maan pääkaupungissa Mogadishussa, jota paikalliset kutsuvat nimellä Xamar.

Intian valtameren rannalla sijaitsevan vilkkaan kauppapaikan infrastruktuuri murentui sisällissodassa, ja väkivalta varjostaa edelleen asukkaiden arkea. Mogadishun loisto elää kuitenkin ihmisten mielessä. Jälleenrakennus on vilkasta ja kaupunkikuva uusiutuu vauhdilla.

Näyttely seuraa kuvin ja perinteisin somalialaisin runoin kaupungin vaiheita värikkäästä satamakaupungista Italian siirtomaa-ajalle, sisällissodan keskelle ja uuteen nousuun.

Helinä Rautavaaran museon näyttely on koottu ulkoministeriön tuella yhdessä Suomi-Somalia-seuran ja Viestintä ja kehitys -säätiön kanssa.

Mitä mieltä olit tästä sisällöstä?

Lisää samasta aiheesta

Itä-AfrikkaJournalismi Keski-AmerikassaKestävä kehitys ja journalismiUutiset
Vikesin matka-avustuksen pilotointi onnistui tavoitteessaan, ja sen avulla tuotettiin neljä globaalia tietoisuutta edistävää juttua suomalaisiin merkkimedioihin

Vikesin matka-avustuksen pilotointi onnistui tavoitteessaan, ja sen avulla tuotettiin neljä globaalia tietoisuutta edistävää juttua suomalaisiin merkkimedioihin

Vikesin ensimmäinen toimittajille suunnattu matka-avustus jaettiin vuosi sitten, ja ensimmäiset avustuksen tuella tehdyt jutut on nyt julkaistu Maailman kuvalehdessä, Suomen Kuvalehdessä sekä Apu-lehdessä. Neljäs juttu ilmestyy vielä kevään kuluessa Demokraatti-lehdessä.
Matka-avustuksen saivat kuvajournalisti Anna Kuokkanen ja toimittaja-kirjailija Kristiina Markkanen sekä toimittaja-kirjailija Pasi Kivioja.