Haaga-Helia järjestää täydennyskoulutusta Suomeen ulkomailta muuttaneille journalisteille

11 joulu, 2018
Ammattikorkeakoulussa halutaan tukea Suomeen tulleita toimittajia työllistymään alalle. Hakijalla pitää olla joko koulutusta tai työkokemusta alalta sekä auttava suomenkielen taito.

Haaga-Helian ammattikorkeakoulu aloittaa maaliskuussa noin vuoden mittaisen koulutuskokonaisuuden maahanmuuttajataustaisille journalisteille. Hakuaika on nyt käynnissä ja jatkuu 6. tammikuuta 2019 saakka.

Opiskelu on osa-aikaista ja monipuolista: on lähiopetusta, tiimityöskentelyä, itsenäistä työskentelyä ja työelämäprojekteja mediassa. Jokaiselle osallistujalle nimetään myös oma valmentaja.

Koulutukseen valitaan 20 osallistujaa. Kriteereinä ovat muun muassa työkokemus tai aiempi koulutus journalistin työstä ja vähintään B2-tasoinen suomenkieli. Englanninkieli on myös suositeltava. Tarkoitus on tukea maahanmuuttajina Suomeen tulleita journalisteja työllistymään.

Vikes on tehnyt Haaga-Helian kanssa yhteistyötä monissa hankkeissa, esimerkiksi tuottamalla toimittaja-oppaita. Myös tämän koulutuskokonaisuuden kanssa on suunniteltu yhteistyötä vuodelle 2019.

Mitä mieltä olit tästä sisällöstä?

Lisää samasta aiheesta

Itä-AfrikkaJournalismi Keski-AmerikassaKestävä kehitys ja journalismiUutiset
Vikesin matka-avustuksen pilotointi onnistui tavoitteessaan, ja sen avulla tuotettiin neljä globaalia tietoisuutta edistävää juttua suomalaisiin merkkimedioihin

Vikesin matka-avustuksen pilotointi onnistui tavoitteessaan, ja sen avulla tuotettiin neljä globaalia tietoisuutta edistävää juttua suomalaisiin merkkimedioihin

Vikesin ensimmäinen toimittajille suunnattu matka-avustus jaettiin vuosi sitten, ja ensimmäiset avustuksen tuella tehdyt jutut on nyt julkaistu Maailman kuvalehdessä, Suomen Kuvalehdessä sekä Apu-lehdessä. Neljäs juttu ilmestyy vielä kevään kuluessa Demokraatti-lehdessä.
Matka-avustuksen saivat kuvajournalisti Anna Kuokkanen ja toimittaja-kirjailija Kristiina Markkanen sekä toimittaja-kirjailija Pasi Kivioja.