Järjestö: Luotettavaa ympäristötietoa vaikeaa saada Nicaraguassa

15 maalis, 2019

Vikesin kumppani tutkii ja seuraa ilmastonmuutosta ja ympäristön tilaa Nicaraguassa. Se on tärkeää, sillä virallista tietoa ei juuri ole. Toimittajia kouluttamalla ja neuvomalla saadaan parempia ilmastouutisia.

Nicaraguassa on vaikeaa saada virallista tietoa ylipäätään mistään. Tämä koskee myös tietoa ympäristöstä ja ilmastonmuutoksesta, sanoo nicaragualaisen kansalaisjärjestön Centro Humboldtin varajohtaja Xitlali Sandino.

”Me yritämme tuottaa luotettavaa informaatiota, vaikka tutkimustietoa tarvittaisiinkin lisää.”

Kestävään kehitykseen syventynyt Centro Humboldt on yksi Vikesin kumppaneista Keski-Amerikassa. Vikes on tukenut järjestön viestintäosaamista ja toimittajien kouluttamista ja perehdyttämistä ympäristöasioihin.

”Monet ympäristökysymykset ovat teknisesti hyvin haastavia”, sanoo järjestön viestintäpäällikkö Karina Saravia. ”Toimittajien on spesialisteja kaikissa aihealueissa, koska olemme kouluttautuneet pääasiassa viestintään.”

Ammattimaisempaa viestintää

Centro Humboldtin perusti joukko nicaragualaisia maantietelijöitä ja meteorologeja vuonna 1990. Järjestö työskentelee viiden aihealueen parissa. Nämä ovat ilmastonmuutos, riskien hallinta, vesivarat, uusiutuva energia ja kaivannaisteollisuus.

Järjestö tuottaa audiovisuaalista materiaalia nettiin ja radioon, ja sen koulutuksissa on perehdytty muun muassa tutkivaan journalismiin, valokuvaukseen ja editointiin.

”Nämä komponentit ovat vieneet viestintäyksikköä ammattimaisempaan suuntaan”, Saravia sanoo.

Vikesin toiminta pyrkii myös viemään Centro Humboldtin toimintaa omavaraisempaan suuntaan. Sitäkin tehostetaan toimivalla viestinnällä.

Lisää samasta aiheesta