Kehitysjournalismin palkinto 2022: Teemana naiset ja tytöt

1 marras, 2022

Journalismi auttaa parhaimmillaan ymmärtämään maailmaa ja sen monimutkaisia ilmiöitä. Sukupuolten tasa-arvo ja yhtäläiset mahdollisuudet ovat kestävän kehityksen ytimessä, ja laadukas journalismi syventää ymmärrystämme niistä. Vuonna 2022 kilpailun teemana ovat naiset, tytöt ja tasa-arvo.

Etsimme nyt ehdokkaita kehitysjournalismin palkinnon 2022 saajaksi.

Vuonna 2022 teemana ovat naiset, tytöt ja sukupuolten välinen tasa-arvo. Palkittava journalismi voi käsitellä esimerkiksi naisten ja tyttöjen asemaa ja oikeuksia, näiden puolustamista kehittyvissä maissa tai saavutettuja edistysaskelia. Ehdota valaisevaa henkilökuvaa, tutkivaa journalismia, televisio-ohjelmaa tai vaikkapa podcastia palkinnon saajaksi.

Ehdokkaiksi haetaan 1.12.2021–30.11.2022 välisenä aikana journalistin ohjeisiin sitoutuneessa mediassa julkaistua journalistista sisältöä, jonka kohdeyleisö on Suomessa. Sisällön tulee olla julkaistu suomeksi, ruotsiksi, saameksi tai englanniksi.

Kuka tahansa voi esittää kilpailuun ehdokkaita 1.11.–9.12.2022 välisenä aikana osoitteessa vikes.fi/kehitysjournalismipalkinto

Voittajan valitsee itsenäinen raati, ja voittaja julkaistaan tammikuussa 2023. Voittajalle myönnetään 3 000 euron rahapalkinto, ja lisäksi voidaan myöntää kunniamainintoja. Palkinto on saajalleen verollista tuloa.

Kehitysjournalismiksi raati katsoo sisällöt, jotka käsittelevät laadukkaasti globaalin kestävän kehityksen teemoja, uudistavat yleisön mielipiteitä ja asenteita ja tarjoavat uudenlaisia näkökulmia kehittyvien maiden todellisuuteen. Mukaan kannustetaan erityisesti innovatiivisia journalismin muotoja kaikilta journalismin aloilta. Tietokirjat on kuitenkin rajattu kilpailun ulkopuolelle.

Suomen Punainen Risti, Viestintä ja kehitys -säätiö Vikes, Helsingin Sanomain Säätiö ja Journalistiliitto ovat perustaneet palkinnon nostaakseen esiin laadukkaita ja innovatiivisia globaaleja teemoja käsitteleviä journalistisia julkaisuja ja kasvattaakseen suomalaisen kehitysjournalismin näkyvyyttä ja arvostusta. Vuonna 2021 palkinnon voittivat Karoliina Knuuti ja Mika Niskanen Maailman Kuvalehdessä ilmestyneellä jutulla ”Hiilineutraali valtio, jossa asustaa hiilisyöppö kansa – ulkoistammeko päästömme?”.

Ehdota voittajaa nyt: vikes.fi/kehitysjournalismipalkinto

Lisätietoja

Pekka Reinikainen
Vaikuttamistyön suunnittelija
Suomen Punainen Risti
[email protected]
040 178 2235

Esa Salminen
Viestinnän asiantuntija
Viestintä ja kehitys -säätiö Vikes
[email protected]
050 464 9532

Mitä mieltä olit tästä sisällöstä?

Lisää samasta aiheesta

Itä-AfrikkaJournalismi Keski-AmerikassaKestävä kehitys ja journalismiUutiset
Vikesin matka-avustuksen pilotointi onnistui tavoitteessaan, ja sen avulla tuotettiin neljä globaalia tietoisuutta edistävää juttua suomalaisiin merkkimedioihin

Vikesin matka-avustuksen pilotointi onnistui tavoitteessaan, ja sen avulla tuotettiin neljä globaalia tietoisuutta edistävää juttua suomalaisiin merkkimedioihin

Vikesin ensimmäinen toimittajille suunnattu matka-avustus jaettiin vuosi sitten, ja ensimmäiset avustuksen tuella tehdyt jutut on nyt julkaistu Maailman kuvalehdessä, Suomen Kuvalehdessä sekä Apu-lehdessä. Neljäs juttu ilmestyy vielä kevään kuluessa Demokraatti-lehdessä.
Matka-avustuksen saivat kuvajournalisti Anna Kuokkanen ja toimittaja-kirjailija Kristiina Markkanen sekä toimittaja-kirjailija Pasi Kivioja.