Journalismin työpajoja El Salvadorissa väkivallan varjossa

16 touko, 2017

Salvadorilaisen El Faro -verkkomedian vuosittain järjestämä Keski-Amerikan journalismifoorumi FOROCAP käynnistyi maanantai-iltana San Salvadorissa

Viikon aikana kymmenet alueen journalistit ja journalismin opiskelijat voivat osallistua tutkivan journalismin, dokumentaarisen valokuvauksen ja kirjoittamisen eri muotojen työpajoihin tai kymmenkuntaan keskustelutilaisuuteen.

Avajaistilaisuuden päävieras oli yhdysvaltalaisreportteri Raymond Banner, joka 36 vuotta sitten New York Timessa nosti maailman tietoisuuteen Mozoten joukkomurhan, yhden El Salvadorin sisällissodan traagisimmista tapahtumista.

Sittemmin lakkautettu armeijan erikoispataljoona Atlacatl teloitti Mozoten kylässä noin tuhat ihmistä, heistä puolet lapsia. Todisteista huolimatta syyllisiä ei ole edelleenkään saatu oikeuteen vastaamaan teostaan.

Tilaisuuden ilmapiiriä synkensi aamuinen tieto tunnetun ja palkitun meksikolaistoimittaja Javier Valdez Cárdenasin murhasta. Näin Valdezista tuli jo kuudes tänä vuonna Meksikossa murhattu journalisti. Avajaistilaisuus omistettiin hänen muistolleen.

Vikes tukee kumppaninsa El Faron järjestämiä koulutuksia. Tuen avulla niihin ja tapahtuman muihin tilaisuuksiin pystyy osallistumaan yhdeksän nicaragualaista ja kolme hondurasilaista tiedotusalan ammattilaista ja journalistia.

Teksti ja kuva: Kimmo Lehtonen, San Salvador

Mitä mieltä olit tästä sisällöstä?

Lisää samasta aiheesta

Itä-AfrikkaJournalismi Keski-AmerikassaKestävä kehitys ja journalismiUutiset
Vikesin matka-avustuksen pilotointi onnistui tavoitteessaan, ja sen avulla tuotettiin neljä globaalia tietoisuutta edistävää juttua suomalaisiin merkkimedioihin

Vikesin matka-avustuksen pilotointi onnistui tavoitteessaan, ja sen avulla tuotettiin neljä globaalia tietoisuutta edistävää juttua suomalaisiin merkkimedioihin

Vikesin ensimmäinen toimittajille suunnattu matka-avustus jaettiin vuosi sitten, ja ensimmäiset avustuksen tuella tehdyt jutut on nyt julkaistu Maailman kuvalehdessä, Suomen Kuvalehdessä sekä Apu-lehdessä. Neljäs juttu ilmestyy vielä kevään kuluessa Demokraatti-lehdessä.
Matka-avustuksen saivat kuvajournalisti Anna Kuokkanen ja toimittaja-kirjailija Kristiina Markkanen sekä toimittaja-kirjailija Pasi Kivioja.