Buda: Etsin uusia kykyjä maaseudun kylistä

8 maalis, 2021

Msafiri ”Buda” Kipila etsii ja kannustaa nuoria muusikoita Tansaniassa. Hän haaveilee festivaalin järjestämisestä ja nuorten viemisestä suureen kaupunkiin.

Msafiri Kipila tunnetaan paremmin taiteilijanimellä Buda.

Hän aloitti uransa räppärinä, mutta on nyt siirtynyt tansanialaisen Jamii FM -kanavan suosituksi musiikki- ja viihdetoimittajaksi. Hän pitää erityisesti suorien lähetysten tekemisestä.

”Lähdin toimittajaksi, koska artisteilla on vaikeaa täällä Mtwarassa. Haluan auttaa toimittajana paikallisia artisteja”, hän sanoo.

Budan mielestä iso pullonkaula on studioiden taso. Vaikka nykyään monet voivat tehdä musiikkia kotitietokoneilla, olisi kaupallisen menestymisen kannalta hyvä, jos pääsisi ihan oikeaan studioon.

Videolla Buda esittelee omia kykyjään. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Kykyjen etsintää kylistä

Vikesin tukema Jamii FM on yhteisöradio, jonka aiheet nousevat maaseudulta. Sen analogisella kuuluvuusalueella asuu miljoona ihmistä.

Viime vuonna Tansanian yhteisöradioliitto Tadio julkisti Vikesin tuottaman verkkosivuston ja portaalin, jossa myös Jamii FM:ää voi kuulla – aina kun sähkö ja internetyhteys sen sallivat.

Budan yksi mieliohjelmista on ollut kiertää kylissä etsimässä uusia kykyjä nuorison parista.

”Täällä on paljon talenttia, ja on hyvä että radio auttaa löytämään heitä”, Buda sanoo.

Hän haluaisi myös järjestää festivaalin, jossa parhaat kyvyt pääsisivät esille ja saisivat ehkä vähän rahaakin.

”Voisimme myös viedä heitä Dar es Salaamiin. On tärkeää tukea tasokasta taidetta.”

Mitä mieltä olit tästä sisällöstä?

Lisää samasta aiheesta

Itä-AfrikkaJournalismi Keski-AmerikassaKestävä kehitys ja journalismiUutiset
Vikesin matka-avustuksen pilotointi onnistui tavoitteessaan, ja sen avulla tuotettiin neljä globaalia tietoisuutta edistävää juttua suomalaisiin merkkimedioihin

Vikesin matka-avustuksen pilotointi onnistui tavoitteessaan, ja sen avulla tuotettiin neljä globaalia tietoisuutta edistävää juttua suomalaisiin merkkimedioihin

Naisten asema journalismissa Nicaraguassa ei ole kaksinen. Siksi kymmenen verkkomedian naisjohtajat ovat perustaneet verkoston, joka antaa vertaistukea ja jonka piirissä neuvotellaan parempia palkkioita.