Auli Starck vakinaistettiin Vikesin toiminnanjohtajaksi

5 helmi, 2019

Vikesin toiminnanjohtajan sijaisutta hoitanut Auli Starck on valittu toiminnanjohtajan vakituiseen tehtävään.

Auli Starck.”Päätös oli hallituksessa hyvin helppo ja yksimielinen”, sanoo Vikesin hallituksen puheenjohtaja Juha Rekola.

”Auli on hoitanut työtä erinomaisesti, ja hän on alun perin tullut taloon avoimella haulla, joten tässä kohtaa ei katsottu tarvetta avata hakua uudelleen. Vikes on hyvissä käsissä.”

Vikes sai loppuvuodesta varmistettua ulkoministeriön rahoituksen kaksi- ja kolmivuotisille hankkeille kehitysmaissa.

”Oli hienoa kuulla, että ministeriökin on huomioinut Vikesin hankkeiden merkittävän roolin vapaan tiedonvälityksen ja sananvapauden edistämisessä”, Auli Starck sanoo.

Auli Starck haluaa rakentaa Vikesissä tasapainoa uuden ja vanhan välillä. Yhtäältä hän haluaa vakiinnuttaa säätiön toimintaa ja tehdä pitkäjänteistä työtä.

”Samalla pitää olla valmis rohkeasti tarttumaan uusiin mahdollisuuksiin ja ideoihin”, hän sanoo.

Toimittajien säätiö lähemmäs toimittajia

Auli Starck on pitkän linjan kehitysyhteistyön ammattilainen. Hän on työskennellyt YK:lla Kiinassa ja viimeisimmäksi Suomalaisten kehitysjärjestöjen kattojärjestössä Fingossa, joka ennen tunnettiin nimellä Kepa.

”Kehitysyhteistyön parissa Vikes on tunnettu ja arvostettu toimija. Ihmiset arvostavat Vikesin ainutlaatuista työtä sananvapauden ja median tukemisessa ympäri maailmaa”, Starck sanoo.

Toimittajat eivät kuitenkaan välttämättä tunne Vikesiä niin hyvin, vaikka Vikesin taustalla onkin 27 media-alan järjestöä ja liittoa.

”Meidän työmme perustuu kuitenkin siihen, että toimittajat tekevät työtä toimittajille”, Starck sanoo.

Kehittämiskohteena onkin, miten suomalaiset toimittajat ja viestintäalan toimijat ottaisivat Vikesin omakseen, vapaaehtoisina tai vaikka vain tapaamalla muista maista tulevia vieraita.

”Meidän kumppanimme etelässä selvästi toivovat asiantuntemusta ja kokemusten vaihtoa – he haluavat kuulla, millaista on olla toimittajana Suomessa. Suomi on kuitenkin tunnettu lehdistönvapauden maana, ja myös naistoimittajien asema on täällä parempi kuin monessa muussa maassa”, Starck sanoo.

Sekä taustayhteisöiltä että yksittäisiltä ihmisiltä tarvitaan myös rahallista tukea jatkossakin. Ulkoministeriön tuki kattaa kehitysyhteistyöhankkeista 85 prosenttia, ja loput Vikes kerää vapaaehtoistyönä ja rahalahjoituksina.

”Taustayhteisöt ja yksityislajoittajat ovat meille hyvin tärkeitä”, Starck sanoo.

Mitä mieltä olit tästä sisällöstä?

Lisää samasta aiheesta

Itä-AfrikkaJournalismi Keski-AmerikassaKestävä kehitys ja journalismiUutiset
Vikesin matka-avustuksen pilotointi onnistui tavoitteessaan, ja sen avulla tuotettiin neljä globaalia tietoisuutta edistävää juttua suomalaisiin merkkimedioihin

Vikesin matka-avustuksen pilotointi onnistui tavoitteessaan, ja sen avulla tuotettiin neljä globaalia tietoisuutta edistävää juttua suomalaisiin merkkimedioihin

Vikesin ensimmäinen toimittajille suunnattu matka-avustus jaettiin vuosi sitten, ja ensimmäiset avustuksen tuella tehdyt jutut on nyt julkaistu Maailman kuvalehdessä, Suomen Kuvalehdessä sekä Apu-lehdessä. Neljäs juttu ilmestyy vielä kevään kuluessa Demokraatti-lehdessä.
Matka-avustuksen saivat kuvajournalisti Anna Kuokkanen ja toimittaja-kirjailija Kristiina Markkanen sekä toimittaja-kirjailija Pasi Kivioja.