Auli Starck aloitti Vikesin toiminnanjohtajana

14 elo, 2018

Kehitysyhteistyön, kansalaisyhteiskunnan ja sananvapauden puolustaja toimii sijaisena keväälle 2019.

Viestintä- ja kehitys -säätiön toiminnanjohtajana aloitti viime viikolla Auli Starck. Hän toimii Kirsi Koivuporras-Masukan sijaisena ensi vuoden toukokuun puoliväliin saakka.

”Kansalaisyhteiskunnan tila, sanavapaus ja demokratian tila ovat lähellä sydäntäni, ja näen että niihin kohdistuu maailmalla paljon uhkia”, Starck sanoo. ”Eikä sananvapaus Suomessakaan ole itsestäänselvyys. Haluan tuoda näitä asioita julkisuuteen.”

Syksyn aikana Starck haluaa kehittää sitä, miten Vikesin työhön voi osallistua – joko vapaaehtoistyöllä tai ryhtymällä vaikka toimittajien ja dokkaristien kummiksi.

”Ja tietty ilmassa on paljon uusia suunnitelmia. Nyt pyöritellään uudenlaisia hankeideoita”, hän sanoo.

Auli Starck tulee Vikesiin Kepasta, jossa hän on toiminut useita vuosia järjestöjen kehitysyhteistyön ja kansalaisyhteiskunnan toimintaympäristön parissa. Myös sananvapauskysymykset ovat liittyneet hänen töihinsä. Vikes on Starckille tuttu Kepan jäsen, ja Starck tuntee työnsä kautta useita Vikesin kumppanijärjestöjä etelässä.

Ennen Kepaa Starck on työskennellyt YK:lle Kiinassa. Hän on koulutukseltaan ympäristötieteilijä.

Lisätietoja

Auli Starck
Toiminnanjohtaja
045 153 9950
[email protected]
@AuliStarck

Mitä mieltä olit tästä sisällöstä?

Lisää samasta aiheesta

Itä-AfrikkaJournalismi Keski-AmerikassaKestävä kehitys ja journalismiUutiset
Vikesin matka-avustuksen pilotointi onnistui tavoitteessaan, ja sen avulla tuotettiin neljä globaalia tietoisuutta edistävää juttua suomalaisiin merkkimedioihin

Vikesin matka-avustuksen pilotointi onnistui tavoitteessaan, ja sen avulla tuotettiin neljä globaalia tietoisuutta edistävää juttua suomalaisiin merkkimedioihin

Vikesin ensimmäinen toimittajille suunnattu matka-avustus jaettiin vuosi sitten, ja ensimmäiset avustuksen tuella tehdyt jutut on nyt julkaistu Maailman kuvalehdessä, Suomen Kuvalehdessä sekä Apu-lehdessä. Neljäs juttu ilmestyy vielä kevään kuluessa Demokraatti-lehdessä.
Matka-avustuksen saivat kuvajournalisti Anna Kuokkanen ja toimittaja-kirjailija Kristiina Markkanen sekä toimittaja-kirjailija Pasi Kivioja.