Laadukas journalismi ansaitsee palkinnon.

Kehitysjournalismin palkinto

Journalismi auttaa parhaimmillaan ymmärtämään maailmaa ja sen monimutkaisia ilmiöitä. Kehitysjournalismin palkinto jaetaan vuosittain tammikuussa.

Suomen Punainen Risti, Viestintä ja kehitys -säätiö Vikes, Helsingin Sanomain Säätiö ja Journalistiliitto ovat perustaneet palkinnon nostaakseen esiin laadukkaita ja innovatiivisia globaaleja teemoja käsitteleviä journalistisia julkaisuja ja kasvattaakseen suomalaisen kehitysjournalismin näkyvyyttä ja arvostusta.

Ehdokkaiden tulee olla journalistin ohjeisiin sitoutuneessa ja Julkisen sanan neuvostoon kuuluvassa mediassa julkaistua vastuullista journalistista sisältöä, jonka kohdeyleisö on Suomessa. Sisällön tulee olla julkaistu suomeksi, ruotsiksi, saameksi tai englanniksi.

Voittajalle myönnetään 3 000 euron rahapalkinto, ja lisäksi voidaan myöntää kunniamainintoja. Palkinto on saajalleen verollista tuloa.

Ehdokkaita haetaan aina loppuvuodesta, yleensä loka–joulukuussa, ja voittajan päättää itsenäinen raati.

Vuonna 2022 palkinnon teemana olivat naiset, tytöt ja sukupuolten välinen tasa-arvo ja raatiin kuuluivat:

  • Tatu Blomqvist, Yle
  • Jaana Hirsikangas, UN Women
  • Karoliina Knuuti, Maailman Kuvalehti
  • Liselott Lindström, freelancer
  • Maria Manner, Yle

Vuonna 2022 palkinnon voitti Suomen Kuvalehdessä ilmestyvä Afgaaninaisen katse -blogi ja sen takana oleva Learning Together -verkosto. Raati jakoi myös kaksi kunniamainintaa. Ensimmäisen saivat Zahra Karimy, Marleena Lammikko, Roosa Kuosmanen ja Juuso Koivisto Afganistan-sarjasta, jota Yle Kioski on esittänyt Tiktokissa.

Toinen kunniamaininta myönnettiin Hanna Nordenswanille ja Liselott Lindströmille heidän Yle Ulkolinja -dokumentistaan ”Kenian sateenkaaren alla”.

Logo: Kehitysjournalismin palkinto

Lisätietoja

Pekka Reinikainen
Vaikuttamistyön suunnittelija
Suomen Punainen Risti
[email protected]
040 178 2235

Esa Salminen
Viestinnän asiantuntija
Viestintä ja kehitys -säätiö Vikes
[email protected]
050 464 9532

Ehdotus kehitysjournalismipalkinnon saajaksi

15 + 7 =

Palkinnon perustajat

SPR logo
Vikesin pieni logo
Journalistiliiton logo
Helsingin Sanomain säätiön logo