Apurahoja journalistiseen työhön

VAIHDA TEKSTIT…. Journalismi auttaa parhaimmillaan ymmärtämään maailmaa ja sen monimutkaisia ilmiöitä. Vuonna 2022 kilpailun teemana ovat tytöt, naiset ja sukupuolten välinen tasa-arvo. Ehdokkaita etsitään 1.11.–9.12. välisenä aikana.

Etsimme nyt ehdokkaita kehitysjournalismin palkinnon 2022 saajaksi.

Vuonna 2022 teemana ovat naiset, tytöt ja sukupuolten välinen tasa-arvo. Palkittava journalismi voi käsitellä esimerkiksi naisten ja tyttöjen asemaa ja oikeuksia, näiden puolustamista kehittyvissä maissa tai saavutettuja edistysaskelia. Ehdota valaisevaa henkilökuvaa, tutkivaa journalismia, televisio-ohjelmaa tai vaikkapa podcastia palkinnon saajaksi.

Ehdokkaiksi haetaan 1.12.2021–30.11.2022 välisenä aikana journalistin ohjeisiin sitoutuneessa mediassa julkaistua vastuullista journalistista sisältöä, jonka kohdeyleisö on Suomessa. Sisällön tulee olla julkaistu suomeksi, ruotsiksi, saameksi tai englanniksi.

Kuka tahansa voi esittää kilpailuun ehdokkaita 1.11.–9.12.2022 välisenä aikana tämän sivun lomakkeella tai sähköpostilla osoitteeseen: [email protected].

Voittajan valitsee itsenäinen raati, ja voittaja julkaistaan tammikuussa 2023.

Raatiin kuuluvat:

Tatu Blomqvist, Yle
Jaana Hirsikangas, UN Women
Karoliina Knuuti, Maailman Kuvalehti
Liselott Lindström, freelancer
Maria Manner, Yle

Voittajalle myönnetään 3 000 euron rahapalkinto, ja lisäksi voidaan myöntää kunniamainintoja. Palkinto on saajalleen verollista tuloa.

Kehitysjournalismiksi raati katsoo sisällöt, jotka käsittelevät laadukkaasti globaalin kestävän kehityksen teemoja, uudistavat yleisön mielipiteitä ja asenteita ja tarjoavat uudenlaisia näkökulmia kehittyvien maiden todellisuuteen. Mukaan kannustetaan erityisesti innovatiivisia journalismin muotoja kaikilta journalismin aloilta. Tietokirjat on kuitenkin rajattu kilpailun ulkopuolelle.

Suomen Punainen Risti, Viestintä ja kehitys -säätiö Vikes, Helsingin Sanomain Säätiö ja Journalistiliitto ovat perustaneet palkinnon nostaakseen esiin laadukkaita ja innovatiivisia globaaleja teemoja käsitteleviä journalistisia julkaisuja ja kasvattaakseen suomalaisen kehitysjournalismin näkyvyyttä ja arvostusta. Vuonna 2021 palkinnon voittivat Karoliina Knuuti ja Mika Niskanen jutustaan “Hiilineutraali valtio, jossa asustaa hiilisyöppö kansa – ulkoistammeko päästömme?”. Juttu ilmestyi Maailman Kuvalehdessä 4. maaliskuuta 2021. Kunniamainninat myönnettiin Ujuni Ahmedille ja Liselott Lindströmille.

Lisätietoja

Pekka Reinikainen
Vaikuttamistyön suunnittelija
Suomen Punainen Risti
[email protected]
040 178 2235

Esa Salminen
Viestinnän asiantuntija
Viestintä ja kehitys -säätiö Vikes
[email protected]
050 464 9532

Ehdotus kehitysjournalismipalkinnon saajaksi

2 + 2 =

Työmme tukena (vaihdetaan otsikko)

SPR logo
Vikesin pieni logo
Journalistiliiton logo
Helsingin Sanomain säätiön logo