Skip to main content
Uutiset

Pertti Kurikan nimipäivien Sami Helle: ”Sananvapaus on oikeutta olla oma itsensä”

Kirjoittajalta 24.8.201421 elokuun, 2018Ei kommentteja

Pertti Kurikan nimipäivien basisti ja radiotoimittaja Sami Helle pitää suomalaista sananvapautta ensiarvoisen tärkeänä asiana.
– Kaikilla ihmisillä pitää olla oikeus sanoa asioita, vaikka he olisivat vammaisia. Koskaan ei pitäisi sanoa kenellekään, että se mitä sanot on väärin.

Sami Helle

Sananvapaus on tärkeä elementti Sami Hellen molemmissa ammateissa. Muusikolle se on luovaa ilmaisunvapautta, ja journalistille totuuden etsimistä.

– Toimittajan työssä parasta on se, että tapaa mielenkiintoisia ihmisiä ja saa tehdä mielenkiintoisia juttuja. Minulla on kaksi ammattia, joita rakastan. En oikeastaan edes osaa sanoa, kumpaa rakastan enemmän.

Helle on työskennellyt alusta asti kehitysvammaisten omalla radioasemalla radio Valossa. Syksyllä 2014 radio Valon toimittajia lähtee Tansaniaan kouluttamaan ja tutustumaan Mtwaran alueen kehitysvammaisiin.

– Menemme Tansaniaan viemään vähän tasa-arvoa, jotta kehitysvammaisilla olisi mahdollisuus sielläkin tehdä radio-ohjelmia. Viemme sinne kulttuuria ja liikuntaa. Sami Helle sanoo ymmärtävänsä, että julkisuuden henkilönä, toimittajana ja muusikkona hän on vastuussa myös muista kehitysvammaisissa.

– Minä sanon sen, jos asiat yhteiskunnassa ovat päin seiniä. Tunnen vastuuta muistakin kehitysvammaisista Suomessa ja koko maailmassa. Sami Helle kollegoineen lähtee Tansaniaan tutustumaan Radio Jamiihin, joka on osa Vikesin Mtwaran ja Lindin alueilla toteuttaman yhteisömediahankkeen toimintaa. Projektissa on mukana Liikunnan Kehitysyhteistyö LiiKe, joka tukee vammaisten koululaisten koululiikuntaa ja terveyskasvatusta.

Sami Helle ja koko Pertti Kurikan nimipäivät esiintyvät Korjaamolla keskiviikkona 27.8. klo 19 alkavassa hyväntekeväisyyskonsertissa. Mukaan lähteneet artistit lahjoittavat keikkapalkkionsa kehitysyhteistyöjärjestö Vikesin ja Liikunnan Kehitysyhteistyö LiiKe Tansanian Mtwarassa tekemän työn hyväksi. Pertti Kurikan nimipäivien lisäksi mukana mm. Pepe Willberg, Topi Saha ja Eduardo Martinez.