Webinaari kasvattajille ja opettajille sananvapaudesta

Kasvattamassa sananvapautta -webinaari

Mikä on sananvapauden tila? Miten opettaa sananvapautta nuorille? Entä mitä nuoret itse ajattelevat sananvapaudesta? Tervetuloa 26.1. klo 9–10 Kasvattamassa sananvapautta -webinaariin, joka tarjoaa kasvattajille ja opettajille tietoa sananvapaudesta sekä ideoita opettamiseen.
Tilaisuudessa kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja sananvapauden tilasta Euroopassa sekä nuorten ajatuksia sananvapaudesta. Webinaarissa on puhumassa Euroopan parlamentin jäsen ja Suomen Unesco-toimikunnan puheenjohtaja Henna Virkkunen sekä Better Internet for Kids -toiminnassa mukana oleva Frida Könönen.
Lisäksi tapahtumassa esitellään vuoden 2022 alussa valmistuvan Nuoret ja sananvapaus Euroopassa -mediakasvatusmateriaalien sisältöjä. Materiaalit ovat opetuksen tueksi ja ne sisältävät videon, jossa nuoret kertovat ajatuksiaan sananvapaudesta, Nuorten vinkkilistan turvallisempaan keskusteluun, Sananvapauden merkkipaalut -aikajanan sekä Sananvapauden tila Euroopassa -karttapohjan, joka avaa eri Euroopan maiden tilannetta. Materiaalit tulevat kaikkien saataville verkkoon ja löytyvät myös ladattavissa versioissa. Materiaalit ovat saatavilla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja pohjoissaameksi.

Tilaisuus järjestetään Zoomissa ja se on avoin kaikille kasvattajille. Linkki tapahtumaan ja tarkemmat osallistumistiedot toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostitse ennen tapahtumaa.

Aika:

  • 26.1.2022 klo 9–10

Paikka:

  • verkossa, linkki ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa

Kohdeyleisö:

  • Kasvattajat ja opettajat

Ilmoittautuminen

Lisätietoja

Webinaarin järjestävät Viestintä ja kehitys -säätiö Vikes ja Mediaskasvatusseura, jotka ovat olleet tuottamassa myös Nuoret ja sananvapaus Euroopassa -mediakasvatusmateriaalia. Nuoret ja sananvapaus Euroopassa -hanke on rahoitettu Eurooppatiedotus-tuella.