Skip to main content
Maahanmuuttajien sananvapausOsallistuUutiset

Haaga-Helia järjestää täydennyskoulutusta Suomeen ulkomailta muuttaneille journalisteille

Kirjoittajalta 11.12.201820 elokuun, 2019Ei kommentteja

Ammattikorkeakoulussa halutaan tukea Suomeen tulleita toimittajia työllistymään alalle. Hakijalla pitää olla joko koulutusta tai työkokemusta alalta sekä auttava suomenkielen taito.

Kuvituskuva jossa kädet, kamera ja läppäri

Haaga-Helian ammattikorkeakoulu aloittaa maaliskuussa noin vuoden mittaisen koulutuskokonaisuuden maahanmuuttajataustaisille journalisteille. Hakuaika on nyt käynnissä ja jatkuu 6. tammikuuta 2019 saakka.

Opiskelu on osa-aikaista ja monipuolista: on lähiopetusta, tiimityöskentelyä, itsenäistä työskentelyä ja työelämäprojekteja mediassa. Jokaiselle osallistujalle nimetään myös oma valmentaja.

Koulutukseen valitaan 20 osallistujaa. Kriteereinä ovat muun muassa työkokemus tai aiempi koulutus journalistin työstä ja vähintään B2-tasoinen suomenkieli. Englanninkieli on myös suositeltava. Tarkoitus on tukea maahanmuuttajina Suomeen tulleita journalisteja työllistymään.

Vikes on tehnyt Haaga-Helian kanssa yhteistyötä monissa hankkeissa, esimerkiksi tuottamalla toimittaja-oppaita. Myös tämän koulutuskokonaisuuden kanssa on suunniteltu yhteistyötä vuodelle 2019.