Tule kummiksi

Toimittaja, sinä pystyt edistämään sananvapautta myös kaukana! Oletko huolestunut sananvapauden tilasta? Kollegat maailmalla tarvitsevat konkreettisesti tukea. Kummina tuet valitsemallasi rahasummalla toimittajia ja muita media-alan ammattilaisia kehittyvissä maissa, tutustut toimijoihin ja pääset samalla seuraamaan, miten tukesi muuttaa asioita.

Muutoksen ei tarvitse olla suurta, ollakseen merkittävää. Esimerkiksi Tansanian maaseudulla toimiva generaattori on avainasemassa, että toimitus toimii sähkökatkoista huolimatta. Kehitys tapahtuu usein pienten konkreettisten tekojen kautta kohti kestävää muutosta.

Kummina olet avainasemassa tukemassa askeleita oikeaan suuntaan – esimerkiksi tukesi dokkaristikoulutukselle Myanmarissa syöttää pitkällä aikavälillä siihen, että pitkään sotilasjuntan alla eläneen maan ihmiset tulevat mediassa kuulluiksi ja laadukkaan koulutuksen saaneet dokumentaristit ottavat osaa median kehitykseen ajaen aktiivisesti itsenäisempää ja ihmisiä palvelevaa mediaa sekä pyrkivät dokumenteillaan vaikuttamaan maan sosiaaliseen kehitykseen.

Tuloksena julkinen keskustelu hiljalleen moniäänistyy ja vapaa media ottaa paikkansa demokratian kulmakivenä.

Mihin kummien tuki käytetään?

Kummina lahjoitat kuukausittain valitsemasi summan valitsemallesi kummikohteelle. Kummikohteita on kaksi: dokumentaristikoulutus Myanmarissa tai yhteisöradiotoiminta Tansanian Mtwarassa. Vikesin kummina tuet dokkaristiopiskelijoita ja yhteisöradion toimittajia kokonaisvaltaisesti – tuki ei mene yksittäisille opiskelijoille tai toimittajille, vaan sillä mahdollistetaan koulutuksen järjestäminen ja yhteisöradion ohjelmatoiminta ja työn kehittäminen.

Mitä kummit saavat?

Kummina olet osa muutosta ja pienelläkin rahasummalla on merkitystä. Kummina saat säännöllisesti tietoa siitä, mihin rahat käytetään ja mitä niillä on saatu aikaan. Kerran vuodessa Vikes järjestää myös tukijatapaamisen, jossa sinulla on mahdollisuus tavata muita tukijoita ja verkostoitua.

Kummit saavat myös tietoa Vikesin tarjoamista vapaaehtoistyön mahdollisuuksista toimittajille ja media-alan ammattilaisille. Osalle voi näin tarjoutua mahdollisuus myös hyödyntää omaa ammattitaitoaan kummikohteen hyväksi paikan päällä. Olennaista kuitenkin on, että kummikohteella on valta päättää, millaista tukea he tarvitsevat oman toimintansa kehittämiseksi.

Lahjoita
Radiotoimittajia Tansaniassa

Radiotoiminta Tansaniassa – Miljoona kuulijaa mutta rahat loppu »

Elokuvilla uusia ääniä kuuluviin Myanmarissa »